2 Temmuz 2017 Pazar

Unsere Mütter Unsere Vater

Alman Devlet Televizyonu ZDF'nin 14 milyon Euro bütçe ayırarak Philipp Kadelbach'a emanet ettiği 3 bölümlük mini dizi. Sadece ismi mini dizi; kendisi adeta şimdiye kadar çekilmiş en iyi savaş filmlerinden.

Propaganda yok. Her şeyi tüm gerçekliğiyle anlatıldığı bir hikâye. 5 arkadaş. İdealist bir Kurmay Subay. Savaş karşıtı bir kardeş. Almanya için görev yapmaya her zaman hazır bir hemşire, Marlene Dietrihc olmak isteyen hırslı bir şarkıcı ve babadan zengin terzi bir Yahudi.

Hikâye 1941'deki Barbarossa Harekâtı'nın arefesinde başlıyor. Teğmen  Wilhelm Winter'e göre savaş Noel'e kadar bitecek. O dönem herkesin inancı böyle. Tarihin en büyük kara operasyonunu planlayan Alman generaller 'Kesin Zafer'den eminler. Kasım aylarında Moskova'da Stalin'in sarayında viskilerini yudumlayıp, hazırladıkları ateşkes metnini Rus generallere imzalatacaklarının hayalleriyle uyuyorlar.

Ancak planladıkları gibi gitmeyeren operasyonda Doğu Cephesi'nde görev yapan abi-kardeş, hemşire Charlotte'nin savaş süresince yaşadıklarını izliyoruz. Diğer yanda Berlin'de kalan Greta ve esas oğlan Viktor'un terzilikten iyi bir nişancılığa uzanan hayatına da odaklanıyoruz.

Mutlaka izlenmesi gereken bir yapım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder