14 Mart 2017 Salı

The Walking Dead #7/13

Robert Kirkman'ın basit bir çizgi roman olarak başlattığı ve daha sonra seri haline getirdiği projesi The Walking Dead, 2011 yılından itibaren tüm dünyada en çok takipçisi olan dizilerden biri haline geldi. Breaking Bad, Game Of Thrones gibi ağır topların yanında kendine özgü bir izleyici kitlesi kazanan yapım, AMC'ye ve Kirkman'a milyonlarca dolarlık gelir de getirdi. Öyle ki, çizgi romanın dizisi, oyunu, 'spin off'ları piyasaya sürüldü.

Robert Kirkman tarafından 2013 yılında yazılan ve 2015'te yine AMC tarafından çekilen 'Fear The Walking Dead', en az gerçek Walking Dead kadar tat verdi. Dizinin sıkı takipçileri bu kez de radarına 'Fear' versiyonunu aldı.


Kirkman bile The Walking Dead'in bu duruma geleceğini tahmin edememiş. Diziye sponsorlar aracılığıyla ödenen milyonlarca doların devam edebilmesi ödeneğin kesilmemesi için dizinin de bir şekilde var olması gerekiyor. Bu yüzden The Walking Dead'in 7. sezonu sönük geçiyor.  Dün geceki bölüme gelen eleştirilerin haklı tarafları var ancak sektör böyle arkadaşlar. Senaristler, yönetmenler gelen eleştirilere değil de dizinin reyginlerine ve izlenme oranlarına göre davranış sergiliyorlar.

Ama hayranları merak etmesinler onları tatmin edici bir final bekliyor....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder