26 Mart 2017 Pazar

King the Cool; Steve McQueen

King the Cool

Dünyanın en güzel sigara içen adamı. Onun içtiği sigara zararlı değil. Hep birden fazla sevgilisi olan ancak kadınların tek sevgilisi.

McQueen, ailesizdi. Babasını hiç tanımadı, annesiyle ilk kez 12 yaşında hırsızlık ve yankesicilik yaptığı için polis karakolunda görmesiyle tanıştı. Anne oğluyla uğraşmak istemedi. Polisten sonra onu Chino Hills ıslahevine gönderdi.

McQueen burada 6 yıl geçirdi. Zaman zaman ıslahevinden kaçtı, kavga etti, dişi kırıldı, kulağı kemirildi. Duyma sorunu vardı ancak tedavisine geç kalındığı için sağ kulağında işitme kaybı yaşadı.

18 yaşında Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne attı kendini. Denizci olmak istedi. Asker olacaktı. Bir dalış eğitimi esnasında basınçtan dolayı sağ kulağı yine sıkıntı çıkardı. Sonrası yüzde 90 sağırlık. Askerlik bitti.

Motor tutkunuydu. Hızı, seviyordu. Yarışlar, kavgalar biraz parayla iki yıl geçti.  22 yaşında oyuncu oldu. Sonrasını biliyorsunuz. Ben McQueen'in oynadığı filmleri, oyunculuğunu tek tek yazmayacağım. Benim dikkat çekmek istediğim nokta onun neden King the Cool olması.

" McQueen, kaprisli.Film setlerinde tarak, şampuan, sabun, krem, tıraş makinleri, fazlada jean pantolon, kazak, palto, kalem, kağıt istiyor. "


Sonradan anlaşıldı. O öldükten sonra. İstediği tüm bu malzemeleri yetiştiği ıslahevi başta olmak üzere yardım ettiği, ıslahevlerindeki çocuklara gönderiyordu. Çocuklar, Mcqueen'i çok seviyorlar ona teşekkür mektupları yazıyorlardı. McQueen tüm bu mektuplara da cevap veriyordu. Setlere geç ve yorgun gitmesinin en büyük nedenlerinden biri sabahlara kadar bu mektuplara yazdığı yanıtlardır. Servetinin büyük bir kısmını California Junior Boys Republic Islahevi'ne bıraktı. Ve o ıslahevinin kapısında şu cümle yazıyordu: Steve McQueen, buraya çocuk olarak girdi, adam olarak çıktı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder