19 Mart 2017 Pazar

7 yıl sonra Kaan Tangöze

Kaan Tangöze. Müziği seviyor. Konser vermeyi, söylemeyi, söylerken kahve bardağında dilini çıkararak votka içmeyi, sahnedeyken, kendisini dinleyenlerle sohbet etmeyi, salaş beyaz tişört üzerine önü açık gömlek, altına da outdoor ayakkabı giymeyi seviyor. Biz de onu çok seviyoruz.

16 Mart Perşembe akşamı Babylon'daydık. Kaan Tangöze'yi 2010'daki Foça Rock Tatili'nden beri ilk kez canlı dinledim. Seneler geçmesine rağmen yaptığı işten keyif alıyor olması neden Kaan Tangöze'nin hâlâ sevdildiğinin en büyük göstergesi. Sahnede para için söyleyenlerden değil.
Mutlu görüyorsunuz Kaan'ı sahnede, siz de mutlu oluyorsunuz. Birileri bağırıyor, ufaktan bir çocuk, yeni 18'ine girmiş "Kaan abiiii, sigara yak, sigaraaa". Kaan cevaplıyor. "Biz arkada sigara içtik". Çocuk mutlu oluyor Kaan'ın yanıtına. Çocuk bunun üzerine "Dışarıya sigara içmeye çıkacağım" diyor yanındaki sevdiceğine. Sevdiceği Kaan'ı dinleme devam ediyor, çocuk sigara...

Kaan başlıyor çalmaya. 'Asrın Ozanı', Aşık Mahzuni'den giriyor. Dom Dom Kurşunu, Gül Yüzlü Cananım arka arkaya çınlıyor Babylon duvarlarında. Yürü Bre Mervanın Dölü'yle hep birlikte eşlik ediyoruz türkülerine.

Sonra Gezi'ye selam çakıyor Kaan. Ali İsmail'e, Berkin'e, Ethem'e, Taksim Meydanı'nda elinde talcidli su, cebinde limon ile copa, TOMA'ya karşı duranlar için söylüyor.
Doğayı katleden, post modern yapılaşmaya da sömürü zihniyete de meydan okuyor Kaan. Baltalar Elimizde, Başbakan önümüzde diye giriyor söze Cumhurbaşkanı her yerde'yle bitiriyor.

Bu arada dün geceki konserde öğrendim. Cengiz Baysal ile Kaan arasında anlaşmazlık yaşanmış. Bu yüzden de Cengiz, bagetlerini bırakmış. Bir süredir de çalmıyormuş. Şaşırdım, çok şaşırdım. O kadar uzak kalmışım ki gruba grup içindeki 'kulis'ten haberim dahi yok. Umarım en kısa sürede araları düzelir ve Alen Konakoğlu'ndan sonra gruba en çok yakışan Cengiz Baysal tekrar bateri bagetlerini eline alır.

Videolar da bir iki gün içinde yüklenecek....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder