15 Ağustos 2017 Salı

Z Nation

Z Nation

Spoiler yoktur

Dizinin çıkış noktası 28 Weeks Later.

Türünün en iyi örneği The Walking Dead bir yana Z Nation'daki zombiler tıpkı 28 Weeks filmindeki gibi koşuyor. Bu bakımdan Z Natioan bize özgün bir 'izlence' vaat etmiyor.  Konu sıradan, karakterlerin oyunculukları kötü. Karakterlerle kendinizi bir türlü özdeşleştiremiyorsunuz. (Kötü oyunculuktan dolayı arada hep bir mesafe var.)

Zombiler ile ilgili de bir 'yenilik' göremiyoruz.
Bazı sekanslar o kadar komik olabiliyor ki 'bebek zombi'nin Amerikan Özel Kuvvetleri'nden bir teğmeni kolaylıkla öldürebildiğini görebiliyoruz. Ancak bu teğmenimiz yüzlerce zombi dolu hastaneden kendini tek başına çıkarabilmeyi başarıyor!

Z Nation'ın en büyük eksikliklerinden biri de 'inandırıcılığı' 

Örneğin 1. bölümde zombiler koşuyor. Fazlasıyla da hızlılar. Sağlıklı birçok insanın ciğerinden daha sağlam ciğerleri var. Adeta Maraton koşucuları gibi.

2. bölümde karakterlerimiz benzin almak için New York'un 8 kilometre dışında bir rafineri istasyonuna gidiyorlar. Aradıkları benzindir ancak her yer de zombi vardır.

İlginçtir ki karakterlerimiz yüzlerce zombinin arasında çok rahat bir şekilde gezinirler. Zombiler ise varlıklarından haberdar oldukları bu kişilere saldırma gereği duymazlar. Bir iki münferit zombi saldırısı dışında sekansın tamamı olaysız geçer.

Saldıran zombilerde son derece yavaş hareket etmektedir. Peki 1.bölümdeki zombiler neden koşuyordu? Hadi diyelim birkaçının bacağı kırık veya yaralı, hepsi mi yavaş hareket ediyor. O zaman 1. bölümdeki 'göl sekansı'nda neden yüzlerce zombi birden koşuyordu.

Bu gibi sorular ne yazık ki hep havada kaldı. Bu durum da izleyicinin Z Nation'a mesafeli durmasına neden oluyor.

Z Nation'ın en doğru tanımı aslında tipik bir bilgisayar oyunu gibi olduğu.  Siz ana karaktersiniz. Göreviniz de insanlığın son umudu, virüse karşı bağışıklığı olan esas adamı güvenli bölgeye taşımak. Diziyi izlerken, sanki bilgisayar oyunundan kesitler izliyorsunuz gibi hissediyorsunuz.

Göz ucu bakışı

Z Nation, zombi dizisi sevenlerin göz ucuyla bakması gereken bir dizi. Ben  Z Nation'u 'maraton yaparak' bitirdim. ( Dizi maratonu. Bir dizinin tüm bölümlerini 1 veya 2 gün içerisinde bitirmek. Z Nation'a uzun soluklu ara verirseniz takip etmek istemeyebilirsiniz. Ancak maraton yaparsanız o tempoda belki sonlandırmak isteyebilirsiniz. Ben maraton yapmasaydım diziden kopardım ve takip edemezdim)

Z Nation'daki yenilikler ve olumsuzluklar

* Sapanla zombi öldüren, ismi 10K olan karakter

* Bebek zombi; bu gerçeken tam bir Amerikan Rüyası

* İnsan eti yiyen tarikat görünümlü aile ( Dizi o kadar başarısız ki bu ailenin normalde izleyenin tüylerini ürpertmesi gerekiyordu. Ancak Robert Rodriguez'in en absürt işlerinden Planet Terror' bile daha ürkütücü.)

Yazımızı nihayete erdirirsek vakti kıymetli olanlar için izlememeleri gereken bir zombi dizisi Z Nation.

Malesef kötü bir dizi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder