3 Ağustos 2017 Perşembe

Monophonics (Yol şarkıları)

California'nın 'Dreamin'i varsa San Francisko'nun da Monophonics'i var

Kendileri Yunan. Ancak (klibin giriş sekansında de göreceğiniz gibi) Atina'nın kuru ve sıcak havasından sıkılmışlar ve Amerika'nın Bodrum'una San Francisko'ya gitmişler.

Kendileri 'oldschool', müzik tarzları da 'retro'. Cover'lamayı seviyorlar.
Grup üyeleri Atina'daki sakin ve huzurlu hayatlarını bırakarak her ne kadar liberalizm ve kapitalizmin kalesi, fırsatlar diyarı ABD'de de yaşamaya karar verseler de 'Casual' tavırlarından hiçbir zaman ödün vermediler
Onları Amerika sınırlarından öteye taşıyan Frank Sinatra'nın 'sihri' olmuş. Grup üyeleri Bang Bang'e öyle bir 'Cover' yapmışlar ki eğer Sinatra yaşasaydı Bang Bang'i Monophonics haricinde diğer herkese bu eseri söylemeye yasak edebilirdi. ( Eminim ki siz de grupla tanıştıktan son "Bizim şimdiye kadar dinlediklerimiz Bang Bang değilmiş" diyeceksiniz)

Hatta, Amerika'da şöyle bir söylenti de çıkmış. Monophonics'in çaldığı yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilsin, herkes sadece onları dinlesin...

İşin espri kısmı bir yana elemanlar iyi iş yapıyor. Özellikle araba kullanmayı sevenler için uzun yolda dinlenecek şarkı listesi tavsiyesi ile yazıyı sonlandıralım. (Kendileri 11 Aralık 2015'te İstanbul Bomonti'de sahne almışlardı. Yakın zamanda tekrar İstanbul'da olacaklar.)

Monophonics - Foolish Love  (Yola çıkış parçanız olsun, dinlemek için tıklayın)

Monophonics - Strange Love ( Favorilerinizden olacak, dinlemek için tıklayın)

Monophonics - Promises   ( Dinlemek için tıklayın)

Monophonics - Tabii ki Bang Bang ( Dinlemek için tıklayın)

Monophonics - Lying Eyes  (Klibi de güzeldir. Özellikle giriş sekansındaki geçişler sizi Guy Ritchie dünyasına götürecek. Dinlemek için tıklayın)

Monophonics - There's a Riot Going On  (Dinlemek için tıklayın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder