19 Haziran 2017 Pazartesi

Pazartesi tanışıklığı; Evan Goldberg

Evan Goldberg

'Metin-Ali-Feyyaz', 'Rakı-Balık-Sevdicek', 'İyi Kötü Çirkin' gibi olmazsa olmaz üçlülerden biri.  (Seth Rogen, Jonah Hill ve Evan Goldber.)
Seth Rogen ve Jonah Hill'e değinmeden önce Evan Golderbeg'den biraz bahsetmek istiyorum.

Kanadalı senaryo yazarı aynı zamanda Seth Rogen'ın 4 yaşından beri de arkadaşı. Nasıl tanıştıklarını hatırlamasalar da 'Super Bad'de anlatılan öykü Rogen ile Golderg'in bize nasıl bir çocukluk geçirdiklerine dair önemli ipuçları barındırmaktadır.
Goldberg ile Rogen çalıştığı tüm işlerde kendilerine has mizahlarını yansıtmışlardır.  James Franco ile de yakın arkadaş olan ikili The WatchPineapple Express, SuperbadThe InterviewThe Green Hornet, Sausage Party, This is the End filmleri bilinen örneklerdir.

Golderg Kanada gibi soğuk ve sıkıcı bir ülkeden eğlenceli tiplerin de çıkabildiğinin somut göstergelerindendir.

Goldberg Seth Rogen ortaklığı / Berggen

İkilimiz oldukça üretkenler.

Örneğin 'Sosis Partisi'nin yapımcılığını üstlendikleri gibi senaryosunu da yazmışlardır. Animasyon türünde yaptıkları bu çalışmanın dışında aynı sene Preacher isimli korku-komedi (Seth Rogen ve Goldberg'e has absürtlüklerin olduğu) çalışmasını da yapmışlardır. ( Preacher'e özellikle yakın durmanızı tavsiye edeceğim. Diz çoraklığı çekenler için kurtuluş yolu)

Komediden ziyade 'Oldschool' absürtlüğü sevenlerin Golderg'in yazdığı tüm senaryoları -mutlaka- izlemesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder