29 Nisan 2017 Cumartesi

Face of War /Christian Tychsen

Face of War

Ona Amerikalıların taktıkları isim de bu. Face of War.

Heinrich Himmler'in söylemiyle de o "SS şefi  Christian Tychsen"

1910 Flensburg doğumlu. Bu şehir Almanya'nın Danimarka sınırında ve en kuzeydeki şehri.

1942 yılında Batı Cephesi'nde Fransa'daki Caen muharabelerinde motordan düşerek çenesini kırdı. 'Gazi' unvanını aldıktan sonra SS Subay Okulu'na eğitmen olarak gönderildi.
Christian Tychsen, Adolf Hitler ile birlikte
1943 yılında bizzat Adolf Hitler tarafından yeniden cepheye görevlendirildi. Langemarck köyünde 600 askeriyle müttefiklere karşı bulunduğu yeri başarıyla savundu. Çeşitli muharebelerde 9 kez yaralandı.

1944 yılında Normandia cephesine görevlendirildi.

Ölümü

28 Temmuz 1944 sabahı 2. Mekanize Zırhlı Birlik Alay komutanı Tychsen, Amerikan askerlerince pusuya düşürüldü. Emrindeki bir grup askerle harp alanında birçok Alman kurmayı gibi savaşarak öldü. Mezarı bugün Fransa'da Soldatenfriedhof Blok 5 Reihe 24 Grab 1196 koordinatlarında bulunmaktadır.
Mezarı, eski silah arkadaşlarının bakımı sayesinde günümüze ulaşabilmiştir. Ancak her sene gerek bakımsızlık ve gerekse ilgisizlikten (silah arkadaşlarının ölümü sonrasında mezarıyla ilgilenecek kimse kalmamıştır) mezarı yok olma durumuyla karşı karşıyadır.
_____________________________________________________________________________
Yazarın notu: Harp tarihine ilgi duyanların yukarıdaki adrese giderek bir canlı tarihe bakmaları ve araştırma yapmaları tavsiye ederiz. Çevrede birçok Alman askerinin de mezarı belli belirsiz bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder