18 Eylül 2016 Pazar

Yeniden, yeniden yeniden çevrim; The Magnificent Seven

Kariyerine Hong-Hong film endüstrisinin 'Avantür' filmlerinden etkilenerek 'The Replacement Killer' ile başlayan  Denzel Vashington ve Ethan Hawke'ın muhteşem ikiliyi oynadığı 'Training Day' filmiyle çıkışa geçen  ABD'li yönetmen Antoine Fuqua'nın zor bir işin altına girerek Japon yönetmen Akira Kurosawa'nın Yedi Samuray filminin 'Batı' uyarlaması olan Seven Magnificent'ın yeniden çevrimi olan 'The Magnificent Seven' ı eylül ayında önce film eleştirmenlerinin  1 hafta sonra da sinema seyircisiyle buluşacak.



The Seven Magnificent'ın dikkat çeken bir başka yönü ve 2016 yılının 'En iyi Film'i olmasına aday olabilecek tarafı True Detective dizisini efsaneleşmesine büyük katkısı bulunan Nic Pizzolatto'nun filmin senaristliğini yapmış olması.

Pizzolatto'nun, Kurosawa'nın senaryosunun üzerine yaptığı küçük değişiklikler Foqua'nın vazgeçemediği senarist danışmanı Richard Wenk'in de projeye ortak olmasıyla The Magnificent Seven hem film eleştirmenlerince hem de Foqua'nın sıkı takipçilerince 'en beğenilen' olmaya aday.

Foqua her filminde tekniğini biraz daha geliştiriyor. Bakalım The  Magnificent Seven sinemaseverlerden geçer not alabilecek mi?

Filmden yayımlanmış iki fragmanı izlemek için buyrun efendim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder